Ett ledande företag inom brandskydd

Vi utvecklar, tillverkar och levererar produkter inom tre områden: Sprinklerpumpar, Boendesprinkler samt Sprinklertankar. Vi levererar också helhetslösningar anpassade till våra kunder krav, t ex levererar ett helt färdigt pumphus, där vår kund – sprinklerinstallatören – bara kan ansluta vattnet och köra igång.

Med drygt 30 år i branschen är vi ett ledande företag inom brandskydd – system som ger ett effektivt skydd av egendom och som räddar liv.

image/svg+xml

Det vi står för – våra värderingar

Ett företags värderingar har ofta sin grund i historien, och förändras ibland över tid, med nya omvärldsförutsättningar och nya människor. I samband med en kick-off sammanfattande vi våra värderingar med: Kompetens, Engagemang och Helhetstänkande – med det bästa för Kvalitet, Kunden och Kollegorna i sikte.

Vi är stolta över vår djupa kunskap och erfarenhet inom vårt nischade område. Även för vår höga kvalitet. Men för att kunderna ska sätta värde på detta, behöver vi finnas nära dem, engagera oss och vara hjälpsamma. Tänka helhet – vad är bra för dem och för oss.

Detsamma gäller internt. Bry sig om varandra. Engagera sig att göra lite bättre. Bry sig om det man lämnar över till nästa i vårt arbetsflöde. Ha någon annans bästa i sikte, inte bara sitt eget.

Vi hoppas att du ska uppleva oss ungefär så här, och gör du inte det, vill vi gärna att du säger till. Så att vi kan bli ännu lite bättre.

Aktuellt

Malin ny Kundansvarig för Norge och Danmark

Vi fördjupar vår bearbetning av Norska och Danska marknaden, och har anställt Malin Skiöldh som Kundansvarig med fokus på dessa kunder.

Kontakta Malin

Solpaneler gör er anläggning självförsörjande

Nu tar vi ett steg till i vårt Hållbarhetsarbete. Vi sätter solceller på vår kunders pumphus. På så sätt blir de självförsörjande med energi. En riktigt bra miljöeffekt.

Läs mer

Vi stöder Mustaschkampen mot cancer

Vi stöttar Mustaschkampen, och bidrar i kampen mot prostatacancer, den vanligast cancerformen för män. Om många bidrar kan vi göra det bättre.

image/svg+xml

En stabil ägare

Vi är sedan 2017 ett helägt dotterbolag i Lagercrantz Group, en teknikkoncern med cirka 70 nischade teknikföretag inom B2B. Koncernen är verksamt i nio länder i Nordeuropa, Kina, Indien samt i USA, och har omkring 2 600 anställda och omsätter cirka 7 700 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Verksamheten är organiserad i fem divisioner, var av vi tillhör TecSec. Lagercrantz ägarstyrning är decentraliserad, där varje dotterbolag följs upp baserat på tydliga mål. Decentraliseringen möjliggör en hög grad av självständighet, med frihet och ansvar för varje dotterbolagsledning och affärsbeslut nära kunder och marknad.

Företagsfakta

R-CON omsatte verksamhetsåret 2022/23 ca 220 Mkr.

Bolaget har idag ca 40 anställda.

Bolaget, med organisationsnummer: 556681-9404, har sitt säte i Norrköping (Åby).

Vår historia

R-CON grundades 1988 av Kenneth Runo – därav R i R-CON. Verksamheten växte successivt steg för steg. Kontor och produktion låg då på Platinagatan 8.

Vi ägs sedan 2017 av Lagercrantz Group, en teknikkoncern med cirka 70 teknikföretag i och utanför Sverige. Läs mer nedan eller på www.lagercrantz.com.

I början av 2021 flyttades verksamheten till en helt ny fastighet vilket har gett företaget en god möjlighet att utvecklas och kunna effektivisera produktionen.